Wasparfum, wat en hoe?

Geplaatst op 20/03/2024 door Roxana Meyers.
 

 

Wasparfum, je hoort het vaak, maar wat is het nu eigenlijk? Wel, het is géén wasmiddel en géén wasverzachter, maar een extraatje voor je was. Het is een aantal jaren geleden overgewaaid uit Italië en neemt ons land meer en meer over met zijn heerlijke geuren!

Wasparfum is een vloeibare substantie die je toevoegt in het bakje van de wasverzachter, en heeft een unieke, sterke geur waardoor het je wasgoed dagenlang heerlijk fris laat ruiken! Je kan dus extra lang genieten van de geur van fris gewassen kleding.

Bovendien kan je wasparfum voor nog veel meer dingen gebruiken dan enkel je wasgoed! Hierbij enkele tips:

  • je kan altijd een paar druppeltjes toevoegen aan je water wanneer je gaat dweilen. Gegarandeerd dat je hele huis heerlijk ruikt.
  • doe een paar druppeltjes in je vuilnisbak en de vieze geurtjes verdwijnen.
  • sprenkel een klein beetje wasparfum op je mat bij de deur, en verwen op deze manier je gasten en jezelf ;-)

 

Hoe gebruik je het?

Ik zal je vertellen hoe ik het gebruik :-)

1) De eerste stap is een keuze maken uit alle geurtjes. Dit is de moeilijkste stap, want het zijn er veeeeeeeeeeeeel! Deze keuze is vnl gebaseerd op het seizoen, het weer en mijn mood ;-)

2) Ik doe een geurloos wasmiddel in het daarvoor bestemde vakje. In het vakje voor de wasverzachter doe ik een scheutje azijn en een scheutje wasparfum.

3) Hup, de machine op en het is vertrokken. Klaar om te genieten van heerlijk ruikende wasjes!

 

Is een geurloos wasmiddel een must?

Nee hoor, je kan zeker ook je gewone wasmiddel gebruiken. Ook ik ben op deze manier begonnen. Maar omdat deze wasmiddelen vaak al geparfumeerd zijn, ga je wel een mengeling van geuren krijgen. Je zal merken dat als je éénmaal verkocht bent aan het gebruiken van wasparfums, je automatisch gaat overschakelen op de geurloze & kleurloze wasmiddelen van Il Bucato Di Adele. Hierdoor komen de geuren van de wasparfums automatisch beter tot zijn recht.

Bovendien moet je van deze wasmiddelen minder doseren omdat ze geconcentreerder zijn. Ook zijn ze al actief vanaf 30°. Energiebesparend dus, en ook zuinig voor je portemonnee :-)

 

Gebruik je geen wasverzachter?

Wasverzachter heeft als doel om je was zachter te maken. Logisch hè ;-)
Maar wist je dat je evengoed natuurazijn kan gebruiken? Dit komt omdat azijn de kalk uit het water haalt, waardoor het water zachter wordt en je wasgoed dus ook. Bovendien kan azijn ook geurtjes uit je kleding verwijderen en blijven de kleuren van je kleding beter behouden. Ook voor mensen met een gevoelige huid kan dit een oplossing zijn. En het is ook nog eens goed voor je machine!

Maar ruik je de azijn dan niet? Nee hoor, ik gebruik het al jaren en kan je verzekeren dat je van de azijn niets ruikt. Maar gebruik je toch liever een wasverzachter, dan kan je ook best een geurloze wasverzachter gebruiken om geen geuren te mengen.

 

Hoeveel wasparfum gebruik je?

Als je voor de eerste maal een wasparfum gebruikt, raad ik je aan om 5 à 10ml te gebruiken. Dit is ongeveer de helft van een mini-flesje uit het proefpakket. Eens je de geuren kent weet je van welke je een beetje meer kan gebruiken of van welke liever wat minder. Je kan de dosering verhogen of verlagen afhankelijk van jouw voorkeuren.

Sowieso gebruik je maar een klein beetje wasparfum, waardoor je dus lang toekomt en het sowieso een budgetvriendelijk alternatief is!

PS: je voegt deze toe in het vakje van de wasverzachter hè?

 

Hoe weet je welke geur je best kiest?

Heb je nog nooit een wasparfum gebruikt maar zou je dat graag wel willen, dan zou ik je aanraden om te beginnen met het proefpakket met de 10 basisgeuren. Hierin zitten dus 10 geuren waarmee je naar hartelust kan proberen en uittesten welke geur jou ligt en welke niet. Daarna is het aan jou. Als je graag verder experimenteert kan je ook de andere geuren proberen, maar als je dat liever niet doet kan je het bij deze geurtjes houden. Sowieso zijn geuren persoonlijk en wat de ene graag ruikt kan voor iemand anders een beetje tegenvallen...

 

Kan je wasparfum gebruiken voor alle soorten textiel?

Ja hoor, je kan de geconcentreerde wasparfum gebruiken voor alle soorten textiel, en dit zowel voor handwas als voor wassen in de wasmachine. 

© 2020 - 2024 De kleinste dingen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel